Η Ψυχολόγος

Η Ψυχολόγος

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, από όπου αποφοίτησα το 2008. Το 2010 ολοκλήρωσα το ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και το 2015 ολοκλήρωσα το πρώτο μου μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Συνέχισα τις σπουδές μου εστιάζοντας στην Ψυχοθεραπεία και έτσι το 2019 ολοκλήρωσα την τετραετή εκπαίδευσή μου στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στην ΑμΚΕ Αλληλεπίδρασις, Associate Member της EFTA (European Family Therapy Association). Το 2021 απέκτησα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου με τίτλο MSc Psychology of Child Development από το πανεπιστήμιο του Central Lancashire στο Preston της Μεγάλης Βρετανίας και την περίοδο 2022 με 2023, εκπαιδεύτηκα από την Play Therapy Greece (PTGr), μέλος της Play Therapy UK και της Play Therapy International στις τεχνικές, τη θεωρία και τα υλικά του Θεραπευτικού Παιχνιδιού. Μέσα στα χρόνια έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων και συνεδρίων. Ενδεικτικά θα αναφέρω τη Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού το 2018, το Παιδικό Ιχνογράφημα το 2019, το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην δομημένη μέθοδο TEACCH - Autism Program του The University of North Carolina το 2019 στη Λεμεσό της Κύπρου, το διήμερο συνέδριο The Greenspan Floortime Approach ™ το 2019 στην Αθήνα, τις “SOCIAL STORIES™ 10.2 | Κοινωνικές Ιστορίες” της Carol Gray το 2021, το 11ο Συνέδριο της European Family Therapy Association (EFTA) με τίτλο “Systemic Resonances and Interferences” το 2022 στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και το 5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας “Από το Παιδί στον Ενήλικα” το 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2023 ξεκίνησα έναν εκπαιδευτικό κύκλο σπουδών για το Ψυχικό Τραύμα και το Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα, εστιασμένο στην κατανόηση και την αντιμετώπισή του.

Το 2013 ξεκίνησα το διαδικτυακό portal autismosirakleio.gr και την σελίδα του στο facebook “Αυτισμός - Autism”, μία κοινότητα με πάνω από 25.000 ακόλουθους. Από το 2014 προσφέρω θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, έφηβες, ενήλικους, ενήλικες και οικογένειες τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος της Ψυχολόγου και τα standards του επαγγέλματος της Ψυχοθεραπευτριας, με συνεχείς ατομικές και ομαδικές εποπτείες και συνεχόμενη προσωπική ψυχική ανάπτυξη και θεραπεία. Από το 2019 βρίσκομαι στο δικό μου χώρο στην Αμμουδάρα Γαζίου.

Παραμένω ενεργή στην κοινότητα, πραγματοποιώντας συχνά ομιλίες και εκπαιδεύσεις σε γονείς και δασκάλους, ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις σχολείων, συλλόγων και οργανισμών. Αγαπώ τέλος την διδασκαλία και έτσι από το 2020 μέχρι και σήμερα, διδάσκω μαθήματα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Ερευνητικού Σχεδιασμού σε πανεπιστημιακά προπτυχιακά προγράμματα BSc (Hons) Psychology και BA (hons) Early Childhood Education του University of East London, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.